Početna   Moja aktivnost

Slika profila
ekonomista01 glasaj:
Alkohol na radnom mestu?
Da li ste se ikad našli u takvoj situaciji da ste primetili da Vam je kolega ,a možda i koleginica sklon odnosno sklona alkoholu..Šta uraditi po takvom pitanju?Šta ako taj problem odnosno ta ovisnost počinje uticati i na njegove performanse na poslu?
Kako postupiti u tom slučaju?
Kategorija: Trebam pomoć dana 05.09.2008

Pronađi lako nove odgovore na ovu temu. Novi postovi će biti prikazivani u `Vestima` (Moj nalog), odmah po postavljanju na forum.

29 Odgovori
Slika profila
jasMina88
na 11/09/2008
Jedan moj kolega je sklon alkoholu,blago receno,ali pred penzijom je i nekako to od vecine klijenata uspesno skriva,ali i ja i moja koleginica smo uvideli kakva je 'prava' situacija sa njim na osnovu svakodnevne komunikacije..Mi smo mladje kolege i nismo toliko 'bitni'
  Ne dopada mi se!  Dopada mi se!  PriJavite zloupotrebu
Slika profila
dina_bgd
na 12/09/2008
Imala sam kolegu koji je bio vrlo vrlo sklon alkoholu u toj meri da je gotovo svakoga dana dolazio pijan na posao. Pritom je radio na mestu obezbedjenja sto je bio potpuni apsurd. Ne kazem da ljudi na tim pozicijama imaju manje prava od ljudi koji rade npr. u komercijali, marketingu ili pravnoj sluzbi. Jednostavno, alkohol nije dozvoljen na radnom mestu i mora se sankcionisati. Tako je i bilo..... Posle par meseci “gledanja kroz prste“ bio je sankcionisan: OTKAZOM!!
Slika profila
naskic
na 13/09/2008
Alkoholizam,je bolest koja se javlja u svim profesijama.Medjutim alkoholizam se ne javlja samo na tim radnim mestima kada radnik dodje da radi.Ima slucajeva gde radnik dodje da radi a vec je alkoholicar .To je siroka tema i trebalo bi da se strucna lica pozabave sa tom problematikom.Ja ne mogu da sada sve ispricam o alkoholizmu jer sam na toj temi i diplomirao.Sta sve moze da se jednom radniku dogodi u toku procesu proizvodnje to danasnji poslodavci nisu svesni.Zato treba da se poostre mere bezbednosti zastite na radu.Pomenuo sam malopre profesije i dokazano je da radnici koji rade na tezim poslovima skloni su da vise konzumiraju alkohol(u masinskoj industriji,gradjevinarstvo,mesari,ugustiteljstvo itd.Takve osobe treba skloniti sa takva radna mesta i po mogucnost uputiti na lecenje.
+2   Ne dopada mi se!  Dopada mi se!  PriJavite zloupotrebu
Slika profila
marinna26
na 19/09/2008
Ja bih mozda pokusala da pricam sa tom osobom ukoliko mi njegova nemogucnost da obavlja svoj posao smeta pri obavljanju mog.
Slika profila
_euridika_
na 22/09/2008
Moj bivsi kolega i prijatelj je voleo da pije u toku radnog vremena. Nije bio alkoholicar ali covek voli da popije po koju sto je nedopustivo i strogo zabranjeno na poslu. Pricala sam sa njim ali jedino sto sam uspela da promenim jeste da kada radi sa mnom alkohol izbegava, sto ne znaci da je prestao da pije kada radi sa drugima u smeni.
Slika profila
urkel
na 23/09/2008
Alkoholizam bi se najstrožije trebao sankcionisati na radnom mestu. Ne sme niko pijan ili pripit biti na poslu. E sada, te sankcije bi trebale biti u vidu upućivanja u savetovalište ili na lečenje, ali je to kod nas potpuno zapostavljeno, nažalost...
+3   Ne dopada mi se!  Dopada mi se!  PriJavite zloupotrebu
Slika profila
zarkov84
na 25/09/2008
Ako sam sef, opomena, ako ne slusa, otkaz.
Ako sam kolega, savet, ako ne slusa, a ja gubim zbog toga, prijavicu ga.
Ili cu dati otkaz.:)
Slika profila
devac
na 26/09/2008
Alkoholizmu nije mesto na radnom mestu, ni u najmanjim kolicinama. To se ne odnosi samo na pogone gde postoje razne pasnosti po bezbednost radnika, vec i na kancelarije gde i sam miris alkohola moze predstavljati ako nista drugo, ona losu sliku o ljudima koji rade u tom prostoru ali i firmi uopste.

Tu bih dodao i duvan. Neverovatno je odvratna stvar uci u kancelariju u kojoj se pusi, sa sve prepunim pepeljarama i pepelom po stolu. Pogotovo sto je to ugrozavanje zdravlja i prava ljudi koji borave ili rade u toj kancelariji, narocito ako su nepusaci.

Ljudi su na radnom mestu pre svega okupljeni da bi zajedno privredjivali i pravili pare za plate, a ne da se medjusobno terorisu egocentricnim potrebama.
+3   Ne dopada mi se!  Dopada mi se!  PriJavite zloupotrebu
Slika profila
zarkov84
na 26/09/2008
Apsolutno se slazem s komentarom clana devac.
Da dodam, porocima ne bi trebalo da imam mesta na radnom mestu.
Ja ih nemam. :)
+1   Ne dopada mi se!  Dopada mi se!  PriJavite zloupotrebu
Slika profila
backia
na 07/10/2008
nije mu mesto a ima ga...
Slika profila
sladjana83
na 08/10/2008
Pre mozda 5 meseci radila sam u gradjevinskoj firmi i bas tu gde sam bila stacionirana alkohol je u neverovatnim kolicinama bio zastupljen.Skoro svaki dan 2-3 litra je islo vinjaka,a pivo i da ne pominjem.Svi su bili pijani pocev od sefa pa do radnika,a generalni direktor je bio upoznat sa tim problemom,ali je tu stvar tolerisao kao normalnom.Hvala Bogu sto vise ne radim sa njima,pored njih bi i normalan covek skrenuo sa pameti,zato sto dalje od alkosa ljudi.Od pijanog i lud bezi!!!!
Slika profila
31sn10ma
na 09/10/2008
To je bolest, a bolesnik obično odbija da se leči. Za njegovo dobro, trebalo bi prijaviti, dati otkaz, možda se i trgne i prihvati lečenje. Tu razgovor ne pomaže.
Slika profila
stankovic_79
na 10/10/2008
Mislim da je prvo jako bitan uzrok nečijeg alkoholizma.Neki piju iz zavisnosti,drugi da prikriju neki problem pred drugima.Imam komšiju koji je bankarski službenik a ne znam da li više pije ili puši.Pre oko 2 meseca mu je umrla supruga koja je inače bila kamen temeljac kuće i porodice,tako da se,mislim,više i ne trezni.Žalosno je,a opet,prijaviti takvu osobu ako dođe do toga?Ipak ne bi trebalo ispaštati zbog toga.Najbitnije,mislim da niko od nas(sa ovog foruma)ne može da da pravi komentar na ovu temu jer se nije zaista našao s "druge strane".Ne opravdavam alkoholizam na poslu,naprotiv,samo kažem da bi trebalo uzeti u obzir mnogo faktora.
Slika profila
zarkov84
na 11/10/2008
Ne treba trpeti alkoholicare.
Slika profila
simonaa
na 14/10/2008
Bez alkohola na radnom mestu, dovoljno smo i ovako u nevolji svaki dan.
Napravi novi nalog ili se uloguj da bi učestvovao/la u diskusijama na BestJobs forumu.

FORUM

Najaktivniji (posl. 7 dana)

Anketa
Koliko ste imali godina kada ste počeli da radite?

manje od 18

od 18 do 25

od 25 do 30

više od 30

nisam do sada nigde radio/la

Copyright © 2010 Neogen     Uslovi    Poverljivost    Pomoć    Reklama

Upiši se
close